ŽVAĆI JER TO PROMENU ZNAČI

Po istraživanjima Ministarsta zdravlja, statistika o zdravlju zuba stanovnika Crne Gore ukazuje na loše stanje oralnog zdravlja kako djece tako i odraslih. Skoro da i nema podataka o zdravlju zuba kod odraslih, a što se tiše djece90% njih u uzrastu od 12 godina ima kariozne zube.

Stanje se još bolje može videti u podatku da svakom stanovniku u proseku godišnje oboli po jedan zub.

Kako bi se ova statistika promjenila potrebno je edukovati stanovništvo, naročito djecu predškolskog uzrasta.

Kompanija Wrigley se na globalnom nivou intenzivno bavi društveno-odgovornim aktivnostima, a u 2015. godini planirano je da se edukacija djece o zdravlju zuba organizuje u Crnoj Gori. Upravo za tu generaciju stanovništva, prethodno konsultirajući stručnjake, pažljivo posmatrajući oralne navike djece i imajući u vidu ukupnu kliničku sliku, Orbit je pokrenuo akciju „Žvaći jer to promjenu znači!“.

Misija akcije „Žvaći jer to promjenu znači“ je da naše najmlađe upoznamo sa važnošću oralne higijenei prevencije kao prve linije očuvanja zdravih zuba.

U periodu od 04.05. do 26.7. kompanija Wrigley će od svakog kupljenog paketića Orbit guma za žvakanje odvojiti 1 cent, i ta sredstva će usmeriti ka edukaciji djece u vrtićima, predškolskim ustanovama i sirotištima, kao i na kupovinu neophodnih sredstava za dečije klinike.

Napravimo istinski doprinos – pokrenimo zajedno veliku promjenu, jer naša djeca to zaslužuju!

S poštovanjem,

WRIGLEY SRBIJA

« Vrati se na listu postova