Zajedno do zdravog i lijepog dječjeg osmijeha!

Prema istraživanjima Ministarsta zdravlja, statistika o zdravlju zuba stanovnika Crne Gore ukazuje na loše stanje oralnog zdravlja kako djece tako i odraslih.

Stanje se još bolje može vidjeti u podatku da svakom stanovniku u prosjeku godišnje oboli po jedan zub, a što se tiče djece, 90% njih u uzrastu od 12 godina ima kariozne zube.

Kako bi se ova statistika promijenila potrebno je edukovati stanovništvo, naročito djecu predškolskog uzrasta.

Kompanija Wrigley, kao dio društveno-odgovornih aktivnosti, u ovoj godini organizuje veliku akciju ŽVAĆI JER TO PROMJENU ZNAČI.

Misija ove akcije je da naše najmlađe upoznamo sa značajem oralne higijene i prevencije kao prve linije očuvanja zdravih zuba.

Za tu svrhu, odvojen je dio prihoda od prodaje Orbit žvakaćih guma kroz prodajne aktivnosti koje su trajale od maja do jula mjeseca 2015. godine i to u ukupnom iznosu od 23.394,00 EUR.

Značajan dio ovog iznosa biće namijenjen za nabavku dječije stomatološke stolice, a koji će biti predat Kliničkom centru u Crnoj Gori, dok će se ostatak usmjeriti na edukaciju mališana predškolskog uzrasta o značaju oralnog zdravlja zuba.

Centralna aktivnost edukativnog dijela akcije će biti Orbit putujući karavan, čiju trupu čini stomatolog i Orbit promo-tim. Zadatak stomatologa će biti da na velikom modelu vilice pokaže djeci kako se pravilno održava higijena zuba, ukaže na važnost redovnih kontrola i pravilne ishrane. Nakon toga djeca će dobiti Orbit poklon paket sa knjižicom, četkicom za zube i držačem za četkicu.

Plan je da Orbit karavan širom Crne Gore za 11 dana obiđe veliki broj vrtića i Domova za djecu bez roditelja, kako bi edukativni sadržaj došao do što većeg broja mališana.

***

Vjerujemo da će akcija ŽVAĆI JER TO PROMJENU ZNAČI naići na veliki odziv mališana i njihovih roditelja, kao i da će kampanja napraviti pomak kada je svijest o značaju pravilne higijene i oralnog zdravlja u pitanju.

S poštovanjem,

WRIGLEY SRBIJA

« Vrati se na listu postova