Nega usta

Poteškoće

Usta su važan deo vašega organizma, zato je primerena nega usta više nego nužna. Kako biste izbegli poteškoće, dobro je da znate sa kakvim se vrstama problema možete susresti.

Karijes

Karijes je verovatno najraširenija bolest na svetu. Zubni karijes je bolest zbog koje na zubima nastaju rupe. Glavni uzrok za nastanak karijesa su fermentacijski ugljeni hidrati i skrob koji u usta dospevaju preko hrane i tamo reaguju sa bakterijama u zubnim naslagama.

Kako možemo sprečiti nastanak karijesa?

Karijes možemo sprečiti četkajući zube dvaput dnevno zubnom pastom koja sadrži fluor i žvakanjem guma za žvakanje Orbit bez šećera koje podstiču stvaranje pljuvačke i time obezbeđuje minerale za zubnu gleđ.

Bolesti desni

Izraz bolest desni označava upale i propadanje tkiva koje podupire zube. Većina ljudi ima jedan od oblika bolesti desni.

Kako možemo sprečiti bolesti desni?

Bolesti desni pojavljuju se samo kada je u usnoj šupljini prisutan karijes. Dobrom higijenom i redovnimm posetama stomatologu možemo spriječiti karijes kao i bolesti desni. Žvakanje guma za žvakanje Orbit bez šećera nakon svakog obroka dokazano pomaže pri smanjivanju rizika od nastanka obe bolesti.

Zubne naslage

Zubne naslage su meka i ljepljiva materija koju čine bakterije. Stvaraju se kod svakoga na zubima, prvenstveno u prostoru između zuba i uz desni.

Orbit Facebook Orbit Instagram
Pridružite nam se